perjantai 25. tammikuuta 2013

Vähän MiniKaramellia. Some Miniature Candies.

Klikkaa kuvia, niin näet ne suurempana :), Please click on the photos:you`ll see them bigger :)
Päätin kokeilla MiniKaramellien tekoa kun Piikko :) Söpökatu-blogista  pyysi minua blogissani tekemään marmeladia kanssaan :) . Ylläolevassa kuvassa näette jo lopputulokset. Marmeladisydämiä ja Suklaasydämiä.  Otin kuvia samalla, kun etenin tässä kokeilussa. Elämä on oppimista kokoajan. ;)
I decided to try the MiniatureCaramel-making when Piikko :) from Söpökatu- blog  asked me to make marmalade with her :). In the picture above you can see my final results. Marmalade Hearts and Chocolate Hearts. I took photos at the same time, when I went on in this experiment: Life is learning all the time.  ;)

Tein ensin Cernit Translucent-massasta prototyypit karamelleja varten ja paistoin ne uunissa ohjeen mukaan.
First I made the Cernit Translucent-mass prototypes for sweets and baked them in the oven according to the instructions.

Seuraavaksi halusin kokeilla muotin tekoa. Käyttämäni aine on `Mold-n-pour muottiaine`. (Sanotaan olevan myrkytön)
Next, I wanted to try making a mold. The material I used is `Mold-n-pour molding`. ( It is said to be non-toxic)

Avasin purkkien kannet ja otin molemmista samankokoiset pienet pyörylät massaa.
I opened the jars,  and took two small same size mass balls of the both.

Kuivan ihoni takia minulla oli kertakäyttökäsineet kädessä sekoittaessani massat tasaiseksi ja yksiväriseksi.
Because of my dry my skin  I had single-use gloves when mixing the masses until smooth and wholly in one color.

Sitten taputtelin tosi nopeasti tekemäni prototyypit massaan niin että niiden pinta oli noin massan pinnan tasolla . 
Then I tapped very quickly the prototypes in the mass, so that the prototypes surface was approximately at the same level as the mass surface.

Annoin Muotin prototyyppien kanssa olla pöydällä rauhassa noin 15 minuuttia, minkä jälkeen kokeilin sitä: Se oli aivan kovettunut!
I let the Mold with the prototypes stand undisturbed on the table for about 15 minutes, and then I tried it: It had become "hard" !

Niinpä saatoin ottaa prototyypit pois.  So I was able to take off prototypes.


Tämän jälkeen kokeilin tehdä marmeladia joillakin massoilla: punaisella, keltaisella ja valkoisella (Cernit Translucent). Suklaatakin piti vähän tehdä ihan ruskeista perus Cernit Number One`sta ja taisin lisätä jotain ruskeaa murun Cernit Glamour`ia.
Ei muuta kuin kokeilemaan :)

After this, I tried to make marmalade candies with some colors of mass: red, yellow and white of Cernit Translucent. I wanted to try a little chocolate also so I used  Cernit Number One -basic browns and I think I did add a tiny piece of Cernit Glamour-brown .
Give it a try :)

20 kommenttia:

  1. A great tutorial. Thank you Kikka. I shall be looking for this Mold-N-Pour material at our craft shops here. There are so many things you can do with it.
    Hugs, Drora

    VastaaPoista
  2. Thanks for this tutorial.
    Your marmelade and chocolate hearts are romantic.
    Bye Faby

    VastaaPoista
  3. IIIKKK! Olit nopee! Mä vasta lämmittelen fimo-palloja sormien välissä. Ja sä olet jo kokeillut hienoja uutuusjuttuja!
    Ihania sydänrasioita ja karamellejä saitkin tehtyä!♥
    Nyt mää alan! Jospa saisin viikonlopun aikaan jotain valmista. :-)

    VastaaPoista
  4. Kikka, siis nämä ovat oikeasti syötäviä...? Ihania nuo viininpunaiset sydämet.

    Laitas joku huomautus, että ihmiset suurentaisivat kuvia, sillä sitten ne vasta tulevat oikeuksiinsa, nuo ihanat sydämet.

    Vinkki: Tee näistä mahtava ystävänpäiväpostaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Pitänee tehdä pieni tarkennus tekstiin.. ei näitä voi syödä muut kuin nukkekodin asukkaat :)
      Kiitos vinkistä! ;)
      Kikka

      Poista
    2. Minuun meni täydestä, kunnes nyt aloin oikein tarkasti lukea sun kirjoitusta;-) Tässä voi kuule moni, joka ei tiedä, erehtyä. Minä olen niin hyväuskoinen, että jos olisit sanonut, että herkullisia, olisin voinut alkaa yrittää näitä;-) Ja mietin koko ajan, ellen kirjoja, niin herkkuja. Kiitos!

      Poista
  5. I shall look for this stuff. Thank you for the tutorial Kikka. Your candies are fantastic.
    Hugs Maria

    VastaaPoista
  6. Kikka, thank you for sharing this tutorial, the marmelade hearts looks fantastic and "delicious" :D!
    Hugs, Ilona

    VastaaPoista
  7. Drora, Faby, Maria & Ilona: It was fun trying these candies and mold! I hope you`ll have the change to find the mold material and try! :)
    Hugs
    Kikka

    VastaaPoista
  8. herkullisen näköisiä! Mä olen myös käyttänyt tuota muottiainetta ja se on oikein toimivaa :)

    VastaaPoista
  9. Hyvännäköisiä marmeladi sydämiä olet tehnyt! Helpolta näyttää, mutta liekö ihan helppoa?! :) Mistä tuota muottiainetta saa? Kovetitko nuo sydämet vielä uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muottiaineen olen ostanut viime kesänä Lempäälästä: Sinellistä Ideaparkista :) . Täältä pohjoisesta en sitä löytänyt.
      Ja nuo massat pitää paistaa uunissa kun on ne muotoillut haluamaansa muotoon(tavalla tai toisella: muotin kanssa tai käsin)uunissa paketin ohjeen mukaan.
      Ei ollut mielestäni vaikeaa.
      Ei kun kokeilemaan! :)

      Poista
  10. Ciao ...!!!! Bellissimo questo tutorial ..!!!!
    Le tue creazioni sono deliziose ....!!!!
    Bravissima ..!!!
    Buon fine settimana ...!!!!
    Baci
    Elvira :)

    VastaaPoista
  11. Ohhoh, näyttääpä mielenkiintoiselta - kylläpä sinä monenlaista ehdit ja jaksat kokeilla! Hyvännäköinen lopputulos, houkuttelee tutustumaan muottiaineeseen tarkemmin:)

    VastaaPoista
  12. Gracias por tu fantastico tutorial.
    Has hecho un precioso trabajo.
    besitos ascension

    VastaaPoista
  13. Onnistunut kokeilu, ovat niin herkullisen näköisiä ja vielä kauniissa rasioissa.

    VastaaPoista
  14. What a great tutorial Kikka and it must have made it much faster creating all these sweet hearts.
    happy Valentines day.
    Hugs Lynn

    VastaaPoista