perjantai 18. tammikuuta 2013

Pienenä tyttönä... When I was a little girl...


Kuvissa näkyvät puiset nukkekodin huonekalut on tehnyt isäni, joka oli syntynyt 1925, minulle joululahjaksi 1950-luvun lopulla. Sain lahjaksi myös kuvassa näkyvän nuken ja helmitaulun, en muista milloin.
Maton virkkasin kun menin kouluun. Nukkekodin tein vanhaan pieneen puiseen lääkekaappiin. Sen saattoi laittaa lukkoon avaimella. Helmitaulua käytin "ikkunana". Kun jakoi helmet molemmille puolille tasaisesti, ne olivat kuin verhot. Käytin sitä myös tilanjakajana.
Miten Sinä leikit pienenä ja millä?
Ajatuksen tähän postaukseen sain  ..Tulsa Tiny Stuff -blogin Troylta  Kiitos Troy!The wooden dollhouse furniture, you can see in the photos, are  made by my father,who was born in 1925, as a Christmas present to me, at the end of the 1950s. I got also the miniaturedoll and miniabacus: I do not remember when. I have made the runner myself when I went to school. I made the dollhouse to an old wooden "first aid cabinet". It was able to be locked with the key. I used the abacus as a 'window'.When the beads were distributed on both sides, they were like curtains. I used it also as a room divider.
How did you play and with what?
The idea for the post I got from  ..Tulsa Tiny Stuff -blog`s Troy  Thank you Troy!
9 kommenttia:

 1. Hello Kikka,
  That is just lovely! What a wonderful souvenir and such a special gift.
  Big hug,
  Giac

  VastaaPoista
 2. This is a fantastic gift from your father.
  I like the little girl.
  Bye Faby

  VastaaPoista
 3. What wonderful memories are in this beautiful furniture. I love the little doll :)
  Hugs Maria

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloisia - niin kalusteet ja nukke kuin niihin liittyvät muistot. Itse leikin ensin äitini vanhalla, sinisellä nukkekodilla ja keltaisilla muovituoleilla, myöhemmin isäni tekemällä nukkekodilla (sinisellä jälleen) ja vanhempieni Englannin-tuliaisina minulle ja siskolleni tuomilla posliininukeilla. Siskoni tosin piirsi punakynällä oman neitosensa itkuiseksi... Oletpa ollut taitava käsityöntekijä jo kouluun mennessä!

  VastaaPoista
 5. Muistan leikkineeni mummolassa käpylehmillä! Isoisäni teki minulle vaaleansiniseksi maalatun nukenkehdon, kun olin saanut joululahjaksi pissaavan nuken. Nukkelle saattoi juottaa vettä tuttipulosta ja sitten se pissasi ne vedet! :)

  VastaaPoista
 6. Suloiset huonekalut, erityisen ihana on tuo pieni helmitaulu <3
  Mä leikin lapsena nukkekodilla tietty =) Eno teki sellaisen mulle ja siellä oli äitin vanhoja nukkekodin kalusteita ja 80-luvun Lundbytä (joista osa on vieläkin säästössä). Sinne sitten värkkäilin huonekaluja, verhoja, mattoja ja asukkaille vaatteita ihan kun kytkin, 30 vuotta myöhemmin =)

  VastaaPoista
 7. Que fantasticos regalitos, enhorabuena!!
  besitos ascension

  VastaaPoista
 8. Ihania aarteita! Minä leikin lapsena paljon barbeilla. Myös paperinuket oli jossain vaiheessa "muodissa".

  VastaaPoista
 9. What a wonderful gift your dad made for you and to still have them today shows how much your appreciated what he did for you.
  Hugs Lynn

  VastaaPoista